woensdag 19 oktober 2011

De wondere wereld van het bos

We zijn vandaag op uitstap geweest naar Bulskampveld om het bos beter te leren kennen.
De rondleiding was net begonnen en we werden getrakteerd op bakken regen en hagelstenen. We startten met een boswandeling waar we veel leerden over paddenstoelen. Dit werd gebracht op kleuterniveau. Onze gids gebruikte een boek waarin Kabouter Pinnemuts heel wat soorten paddenstoelen ontdekte. Deze Kabouter was op zoek naar een nieuwe paddenstoel omdat die van hem gebroken was. Samen gingen wij op zoektocht naar een nieuw huis.

Natuurlijk zongen wij allemaal dit liedje mee:
Op een rode paddenstoel, vol met witte stippen,
zat kabouter pinnemuts heen en weer te wippen.
Krak, zei de paddenstoel, met een diepe zucht.
Allebei de beentjes, hopla, in de lucht.
Vervolgens brachten we een bezoekje aan het 'toverbos' en kregen we allemaal een betoverd toverstokje. Hiermee konden wij de dieren in het bos doen praten. Ze vertelden ons wat ze allemaal eten, hoe ze er uit zien, ...
We leerden ook veel over hoe vogels nesten bouwen, waar we kriebelbeestjes vinden, weetjes over muizen, de verschillende vruchten en nog zoveel meer.
Mijn groepje en ik kregen de uitdaging om iets kort te vertellen over kriebelbeestjes op kleuterniveau. Daarvoor gebruikten we deze handpop en natuurlijk leuke stemmetjes.
Ondanks de regen en hagel hadden we het toch naar onze zin! Het was een leerrijke doe-dag. De informatie die we vandaag hebben gekregen, kunnen we later verwerken in onze klaspraktijk.
Bezoek zeker eens het bos van Bulskampveld, info op de site http://www.bulskampveld.be/.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

© juf Laura Jonckheere 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis