zaterdag 16 juni 2012

Verteltas: Mama kwijt

Voor Nederlands kregen we de opdracht een verteltas te ontwerpen, die we dan later in de kleuterklas kunnen gebruiken. Je kan dit dan ook meegeven aan de kinderen. De kleuters kunnen dit dan samen met hun ouders, thuis bekijken en ontdekken.
In deze tas zit er een boek die de hoofdrol speelt doorheen de volledige tas. Alles wat dus in de tas terug te vinden is, heeft te maken met dat boek.
Ik heb gekozen voor het boek "Mama kwijt" van Chris Haughton. Ik vind het verhaal prachtig geschreven en de illustraties zijn heel mooi, eenvoudig en apart.

"Kleine uiltje valt op een dag uit zijn nest, hoog in de boom. Hij is zijn mama kwijt. Wat nu gedaan? Hoe kan hij zijn mama terug vinden? Hij gaat zelf op zoek en komt eekhoorn tegen. Die wil uiltje wel helpen zijn mama te zoeken. Doorheen hun zoektocht komen ze heel wat andere dieren tegen, die ook in het bos leven. Maar niemand van hen lijkt op zijn mama..."
Dit is de inhoud van mijn verteltas:
- Het boek mama kwijt
- Een tas met groen en rood, hierop hangen mama uil en klein uiltje vast
- Een vingerpoppetje van klein uiltje (zie foto) + andere figuren uit het verhaal
- Een memorie spel
- Een puzzel waarop de verschillende figuren van het boek staan
- Een informatief verhaal over: uilen + een verhaal over: mama / mama missen
- Een kleurplaat voor de kinderen + een kleine knutselopdracht
- Een lijst met de inhoud van de tas
- Een handleiding voor de ouders

TIP:
- Ik heb een puzzel laten bedrukken op deze website: http://www.smartphoto.be Je kan heel makkelijk en snel je eigen puzzel ontwerpen. Je kiest een foto en en die kan je dan draaien, vergroten / verkleinen, ...
- Als je klaar bent, kan je de puzzel bestellen én binnen de 2 werkdagen is hij bij jou thuis! De puzzel heeft een heel erg goede kwaliteit. Het is erg stevig karton en de foto heeft een mooi, hoogglans effect.
- Deze site heeft nog een extra voordeel in vergelijking met andere sites. Alles wordt mooi geleverd en bij de levering zit ook een kartonnen doosje, mét de foto (van je puzzel) op gedrukt. Zo kunnen de kinderen de puzzel maken en die foto als voorbeeld voor hen nemen.
- De foto die ik koos voor op mijn puzzel komt van: http://wolletjes.blogspot.be Annette, de eigenares van dit blog, heeft die prachtige popjes zelf gemaakt. Ze staan prachtig op mijn puzzel. :D
Titel: Mama kwijt
Auteur: Chris Haughton
Leeftijd: 4-6 jaar
Pagina's: 27
ISBN-nummer: 9789025748456

1 reacties:

© juf Laura Jonckheere 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis