donderdag 20 september 2012

Halve voormiddag klasje overnemen

Vandaag werden er heel wat juffen en meesters van verschillende kleuterklassen uitgenodigd op de hogeschool KATHO. Dit omdat zij binnenkort de eerstejaarsstudenten zullen verwelkomen voor de stage van de Sint (Stage de Sint 2011) en natuurlijk kan men de kleuters niet alleen laten.

We werden ingeschakeld om voor een halve voormiddag een klasje over te nemen.
De juf werkt rond het thema "mobiliteit" waarbij de kinderen bezig zijn met het poetsen van een auto fiets, dingen leren over verkeer, enzovoort.
Ik sta in een 3de kleuterklas samen met Juf Melissa.

Om de dag te starten, verwelkomen we de kinderen in de klas en voeren we het ochtendritueel uit. Het is natuurlijk een beetje vreemd voor de kinderen, opeens zo twee nieuwe juffen, maar ze gingen er goed mee om. Daarna volgde een verhaal.
Er werden ook knutselactiviteiten afgewerkt waarbij de kinderen allerlei onderdelen van de fiets hadden getekend en uitgeknipt. Maar dat geeft nog geen volledige fiets.
Ze moesten nog de onderdelen van de fiets aaneenplakken op een groot blad papier. Even wat nadenk werk, want het zadel, de spaken, lichten, ... moeten wel op de juiste plaats hangen!
Om deze mooie dag af te sluiten hebben we nog een klein spelletje gespeeld.

En in de namiddag was hun juf terug!
Mooie ervaring deze dag!

0 reacties:

Een reactie plaatsen

© juf Laura Jonckheere 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis