vrijdag 12 oktober 2012

Ik ga in bad - Stage

Het is de eerste keer dat we stage doen bij peutertjes. Dat op zich was al heel spannend. En ik stond niet alleen voor de klas, want het was een duo stage. 2 juffen in één keer dus!
In die 2,5 dagen stonden er heel wat leuke activiteiten op het programma. Het thema was, ik ga in bad.

We hebben zoveel leuke dingen gedaan, op die korte tijd. Zoals zelf zeep maken. Dit is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.
Dit heb je nodig:
- Zeepvlokken (je kan ook een groot wit stuk zeep in raspen tot schilfers)
- Vloeibare zeep / badschuim
- Een grote kom
- Vod
- (Bakvormpjes)
Je doet een dikke bodem zeepvlokken in de kom. Daarna doe je 3 à 4 pompjes van de vloeibare zeep hier boven op. Dit kneed je goed door elkaar, net zoals met klei of plasticine. Als je merkt dat het na 5 minuten nog niet goed vastplakt aan elkaar, kan je nog een beetje vloeibare zeep toevoegen. Als deze brei goed aan elkaar vast hangt kan je dit wat platter maken, en er een bakvormpje in duwen.
Dit nu 1 à 2 dagen goed laten drogen en dan heb je een hard stuk zeep.
Super leuk om je toch te kunnen wassen met een zelfgemaakt stukje zeep in de vorm van een hartje of een bloem. ;)
Wat de peuters ook erg aansprak is de experimenteerbak. Hier hadden wij allerlei spullen in gestoken die te maken hebben met de badkamer. Zoals een badeend, een douchemuts, shampoo, badspeelgoed, washandje, ... De peuters spelen hier heel graag in, omdat peuters vooral nood hebben aan experimenteren op die leeftijd. Ze willen dingen ontdekken, kijken hoe iets werkt en willen exploreren met al hun zintuigen.
We hebben ook een heel erg groot bad gemaakt. De eerste stap was het bad stempelen, dit met een spons. Ze deden dit echt graag.
We hadden daarna ook nog Mama en Anna gemaakt op karton en dit mochten ze ook schilderen. Als alles droog was hebben we deze twee delen aan elkaar geniet.
Dat zag er al erg leuk en mooi uit! Maar we missen nog iets... de bubbels van het bad.
De peuters zijn aan het leren scheuren, dus hebben we hen blauw papier gegeven en dit mochten ze op een grote bubbel plakken. Als alle bubbels droog waren hebben we die voor ons bad gehangen!
Het eindresultaat mag er écht wel zijn!
Ik heb een fantastisch, leuke, leerrijke stage achter de rug! Ik zal de peutertjes echt missen!
 

0 reacties:

Een reactie plaatsen

© juf Laura Jonckheere 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis