zondag 21 oktober 2012

Meer dan beer

Meer dan beer is een prachtige theatervoorstelling voor kinderen van +3 jaar, uitgevoerd door Tal en Thee.
In de hoofdrol vinden we een lieve, bruin beer. Beer kijkt met grote ogen naar de wonderen die aanwezig zijn op deze wereld. En hij neemt je mee op rondrit, want de wonderen zijn de wereld nog niet uit!
Beer komt prachtige dingen tegen. Zoals een rups, die heel erg traag vooruit kruipt tot hoog in een boom. Daar nestelt hij hem in een cocon. Na lang wachten, kan hij eindelijk meer zien van de wereld. Hij vliegt nu hoog tussen de bomen en zwaait sierlijk zijn vlindervleugels heen en weer.
Niet alleen aan land is het prachtig. De zee heeft ook vele wonderen. De zon kwam op, de vissen zwommen. Het beloofde een mooie dag te worden. De vis zwom van de ene kant naar de andere. Hij was niet alleen, er waren ook nog een zeepaardje, zeemeermin, krab en schildpad. Je zag én voelde de bubbels van de zee. En ja, je voelde ze écht. Want plots kwamen er allemaal zeepbellen op ons af, in de zaal. Het was dan ook onmogelijk voor de kinderen om te blijven zitten. Geen enkele zeepbel werd gespaard.

Er speelde ook in dit stuk een draak mee. Op een bepaald moment duwde de draak zijn kop door het doek van de decor. De kinderen werden even stil. Hij keek met grote ogen, open bek met lange tanden in, stoom uit zijn neus, naar ons. Wel even schrikken, maar prachtig gespeeld.
Op het einde van de voorstelling mochten de kinderen de draak dan eens komen aaien, want eigenlijk is hij wel lief. Dit gaf de kinderen dan toch wel een veiliger gevoel en minder angst.
Dit alles werd uitgevoerd door maar één persoon. Het decor was eenvoudig, maar prachtig gemaakt! Bewondering dat deze jongeman dit allemaal alleen deed, en het zo prachtig allemaal kon uitvoeren.
Ik was echt onder de indruk van dit stuk. Een echt aanrader, zowel voor jong als voor oud! Zonder woorden en alleen met beelden, kan je toch zoveel duidelijk maken.
De wereld zit vol prachtige wonderen.
Op het einde mochten we onze eigen cupcakes versieren, want het was zoete zondag in de Kopergietery in Gent! Heel gezellig, want van al dat kijken naar beer zijn avonturen krijg je wel honger!
Dankjewel beer!
Kijk hier eens naar de video van Meer dan beer.
Meer info kan je vinden op de website: http://www.talenthee.be/

0 reacties:

Een reactie plaatsen

© juf Laura Jonckheere 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis