maandag 4 maart 2013

Dozen - stage


Dozen, zijn toch maar gewoon dozen? Neen, helemaal fout! Je kan er veel meer mee doen, dan dat je denkt. Samen met de kleuters van de 1ste kleuterklas bekijk ik wat we allemaal met dozen kunnen doen.
In onze kring stond er wel iets heel speciaals. Een super grote doos! Niet zomaar een doos, maar er zat nog iets in… Allemaal andere dozen.
De kleuters gingen samen op zoek. Welke dozen
bestaan er nu allemaal? De kleuters werden
echte dozeninspecteurs en bekeek alle dozen heel goed!
Zijn alle dozen uit karton? Neen, sommige zijn ook uit blik of plastiek. Ze vonden ook erg speciale dozen, zoals een pennendoos, brillendoos en een muziekdoosje.
Het verhaal 'Doosje monsters' werd verteld. Boris is een jongen en kreeg een doosje, een doosje vol met monsters. Maar durft hij wel zo een enge doos open te doen? Want met een doosje vol monsters weet je maar nooit... Welke monsters zouden er dan inzitten?
Ben jij een beetje bang van monsters uit een doos?

  

Er zit ook meestal iets in een doos, maar wat allemaal? Een eitje in een eierdoos, een bril in een brillendoos, … maar in onze klas zat er wel iets heel speciaals in onze doos! Het was een monstertje. Die woont in de doos.
Maar hij voelde zich een beetje alleen. En dus hebben wij uit onze doosjes die we meenamen van thuis, een monstertje gemaakt! Zo hebben we allemaal vriendjes voor ons klasmonstertje.

  
Dit vonden ze heel leuk om te doen! De dozen schilderen, bestempelen en later dan een monstergezichtje op tekenen.
We zongen ook ons liedje, en ik speelde dit op mijn keyboard. Dat vonden de kinderen super leuk. Ze konden ook al allemaal goed meezingen.
Het verhaal van het verloren schaap blijven de kinderen heel mooi vinden. Iny, een schaapje van de herder was zoek. Het was heel moe en kon niet mee met de andere schapen. De herder heeft na lang zoeken hem toch gevonden. Hij verzorgde het schaapje goed en bracht het terug naar huis! Daar was iedereen heel blij mee.

Spelen met dozen is natuurlijk ook heel leuk! De kinderen hadden heel veel plezier met het bouwen van een grote toren, met allemaal dozen. Viel de toren om? Dat was helemaal niet erg, want dan bouwden ze opnieuwe een toren. Ééntje die nog hoger was dan de vorige!

Dit is het klasmonstertje met al zijn nieuwe vriendjes!
Het was een héél leuke stageweek! Ik ga de kindjes missen! Hopelijk tot nog eens.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

© juf Laura Jonckheere 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis