zaterdag 16 maart 2013

Leerwandeling in de natuur

Een hele week werken we in groepen aan het uitwerken van een leerwandeling voor kleuters. Een leerwandeling is een wandeling buiten, in de natuur.
De kinderen gaan allerlei zaken waarnemen, zoals planten, dieren, gebouwen, straten, ... Er wordt heel wat verteld over een bepaald onderwerp, en tussendoor worden er spelletjes gespeeld met de kinderen.

Wij kregen een schooltje toegewezen in Wingene, West-Vlaanderen.
De eerste stap was kennismaken met de omgeving. We namen foto's van al de mooie natuur die we om ons heen hadden.
Samen werken is leuk als je allemaal heel gedreven bent om er iets leuks van te maken. Hierbij mag een groepsfoto natuurlijk niet ontbreken.
Om de kinderen al voor te bereiden op de leerwandeling gingen we met 3 studenten een korte inleidende les geven. We kozen om een stukje drama te tonen aan hen.
Hierbij waren wij 3 onderzoekers met elk een specifiek karakter. Er was professor lachebek, professor kip zonder kop en professor puntjes op i.
Wij gingen de kinderen kort vertellen wat ze mogen verwachten op de leerwandeling, welke dieren we gingen bekijken, welke stukjes van de natuur we van dichtbij gingen bekijken, wat ze moesten meedoen en aantrekken (regenlaarzen, fluojasje, ...).
De kleuters waren heel enthousiast en keken er al naar uit!

0 reacties:

Een reactie plaatsen

© juf Laura Jonckheere 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis