woensdag 8 mei 2013

Bloesem bloem - stage

Bloemen hebben toch iets mysterieus over zich heen! Volg ons plezier hier.

Maandag 06/05/2013
De kinderen kwamen binnen in de klas en zagen al onmiddellijk wat er aan de hand was. Juf Laura was er en had allemaal bloemen mee. "Juf je hebt onze klas super mooi versierd!" Er is een bloementafel in de klas waar je boeketten kan maken, er is ook een experimenteerkoffer om proefjes te doen waarbij je de groei van plantjes bekijkt, de knutseltafel waar er een vaas gemaakt wordt uit klei, ...
Alle kinderen gingen de klas gaan verkennen en speelden spelletjes rond bloemen.
 Tijdens de turnles werden we allemaal zaadjes en bloemen. Als een klein zaadje op de grond groeiden de kinderen uit tot prachtige bloemen. Dit verliep in bepaalde stappen.
Daarna mochten ze als een boeket bloemen verstrengeld in elkaar zitten. Dit gaf grappige momenten, want ze zaten soms écht vast in elkaar!
Natuurlijk mag een wandeling in de natuur zelf niet ontbreken! De kleuters waren zo enthousiast toen ze hoorden dat we samen bloemen gingen bekijken in dé natuur. Het was lekker warm 's middags en perfecte weer om samen naar buiten te gaan. Op bloementocht, daar gaan we... We kwamen er heel wat tegen in de bomen, struiken.

Zelfs op het einde van onze wandeling kwamen we wat dieren tegen. Dat was het perfecte moment om een beetje uit te rusten in de schaduw van een boom!
 
Dinsdag 07/05/2013
Vandaag hebben we weer veel spelletjes samen gespeeld, zoals een scrabble spel waarbij je de letter op de juiste plaats moet leggen.
Gisteren werden er zaadjes geplant en die werden vandaag nog eens bekeken. Zijn ze al gegroeid? Zien ze er al anders uit? Wat heeft een plantje allemaal nodig om te leven (water, voldoende licht, ...)? Door bepaalde plantjes geen water te geven of door ze in het donker te zetten, onderzoeken de kinderen zelf wat een plantje nodig heeft.

Na een leuke voormiddag spelen was het tijd voor een hele sportnamiddag! We gingen naar de sporthal waar Rollebolle op ons wachtte. De kinderen hadden er enorm veel zin in en hebben op alle posten verschillende spelletjes gespeeld! Met een doorschuifsysteem kon iedereen alles eens doen!
Juf Martine en ik namen elk de helft van de klas. Plezier op en top!

Woensdag 08/05/2013
Een korte dag vandaag, maar daarom niet minder leuk! De vaas die de kinderen uit klei hebben gemaakt zijn af en klaar om in het lange weekend te drogen.
Ook waren de kleuters heel enthousiast om met de spelletjes te spelen die ik had gemaakt, zoals een domino, een matrixbord en het scrabblebord.
Hieronder een klein filmpje van kinderen die de groei van de bloem nadoen in de poppenhoek (dit hebben ze tijdens turnen met mij gedaan op maandag). :)
video

Dinsdag 14/05/2013
Vandaag leren we nog steeds over de bloemen. De vazen van vorige week zijn hard geworden, maar wat is een vaas zonder bloemen? De kleuters maakten dus hun eigen bloemen uit papier, die bij hun vaas paste! Super mooie bloemen werden er gemaakt.


Omdat het ook een beetje beter weer was, mochten we 's middags in de zandbak en de speeltuin spelen. Jammer genoeg moesten we na 30 minuten de klas in vluchten door de regen. Gelukkig stonden er allemaal leuke spelletjes op de kinderen te wachten in de klas.
Iedereen die nog wou mocht nog een bloem maken voor in de vaas, spelen in de poppenhoek, spelletjes spelen, nieuwe boekjes bekijken of zelf een boeket bloemen maken in de bloemenbak.

Woensdag 15/05/2013
Vandaag was er een piraten sportvoormiddag op onze school voor de kinderen van de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar. Onze piraat had een schatkaart gevonden, maar een stoute vijand heeft die in stukken gedaan... Hoe kan hij nu de schat vinden? De kinderen zeiden dat zij wel konden helpen.
Er stonden allemaal postjes op de school en iedereen moest overal een opdracht uitvoeren. Als de kinderen de opdracht goed uitvoerden kregen ze een stuk van de schatkaart. Pas als we alle opdrachten hadden uitgevoerd konden we de schat vinden!
 Ik had een postje waarbij de kinderen allemaal met hun bom (de bal) de vijanden (de kegels) moesten omver gooien. Dit vonden ze heel leuk en ze konden allen goed de spelregels volgen! Na al dat spelen moesten we de schatkaart nog maken... Hoe zat die puzzel in elkaar? Zoeken maar!
Gevonden! En de schat ook! Onze piraat deed de schat open én wauw er was genoeg schat voor iedereen. Alle kinderen kregen een lekker zakje tomaatjes! Lekker en gezond, zo hebben we het graag op onze fruitdag = woensdag.

Donderdag 16/05/2013
Het is al bijna gedaan! Zo jammer. Maar om het goed te maken hebben we vandaag weer leuke dingen gedaan, zoals schilderen, zingen, spelen op de piano, ...
Eerst hadden we iets nieuws in onze klas, iets met veel muziek in. De kinderen waren nog in de sferen van woensdag en dachten dat ik een schatkist mee had. Maar neen, het was een koffer... en er zaten héél veel muziekinstrumenten in!
Er was muziek en sfeer in de klas als de kinderen begonnen te spelen op de verschillende instrumenten.

Vandaag begonnen we ook met het schilderen van ons eigen boeket bloemen! Eerst hebben we wat schilderijen van kunstenaars bekeken en dan mochten de kinderen zélf kunst maken.
Een beetje verf hier, een stengel daar, een tulp links, ... tot het meest prachtige boeket op hun blad stond! De penselen en de verf deden hun werk, maar wat hebben alle kinderen super mooi en flink gewerkt! Ik was heel erg fier op hen allemaal.
En alsof we vandaag nog niet genoeg muziek hadden gehoord, hebben we iets volledig nieuws gedaan. Samen met de kleuters heb ik een rustig (triestig) lied beluisterd. Ze mochten vertellen hoe ze zich voelden bij dit lied. Daarna liet ik een sneller (vrolijk) lied horen. Hoe voelden ze zich hierbij?
Natuurlijk maakten we het veel leuker en mochten ze ook tekenen hoe ze zich voelden. Met de muziek op de achtergrond ging iedere kleuter aan de slag.
Gelukkig voelde niet iedereen zich hetzelfde bij bepaalde muziek! Ook hier zag ik prachtige tekenen en ik laat jullie allemaal mee genieten via het filmpje. :)
video

Vrijdag 17/05/2013
Vandaag de allerlaatste dag rond de bloemen... :( Ik ga de kinderen zo missen. We hebben nog gespeeld in de klas, een verhaaltje verteld over 10 zaadjes die in de wind een eigen leven leiden, tot er één zaadje tot de mooiste bloem groeit.
Omdat ze allemaal zo flink zijn geweest kregen ze ook van mij een cadeautje! Al pronkend verlieten ze de klas, mét een bloemenkrans om hun nek!
Tot snel kindjes, ik vond het super leuk om jullie juf te zijn!
Na mijn examens kom ik nog eens op bezoek!

2 reacties:

 1. Marie Sergeant20 juni 2013 om 19:40

  Lieve Juf Laura,

  Ik hou van jou!
  Kom je nog eens terug naar mijn klasje?

  dikke knuffel, juf Laura
  van Marie Sergeant

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag lieve schat, oh ik mis jullie ook! Ik probeer volgende week nog eens naar jullie klasje te komen, want ik mis jullie ook wel!

   Dikke knuffel terug voor jou lieve Marie <3

   Verwijderen

© juf Laura Jonckheere 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis