maandag 6 januari 2014

De trein - Stage

Vandaag was de allereerste dag van ons nieuw thema. We gaan meer te weten komen over de trein, het station, het perron, ...
Alle kinderen waren al onder de indruk als ze voor de deur van de klas stonden. Wauw, een treinspoor en borden en een slagboom! In de verte hoorde ik al tsjoek tsjoek geluiden!
We hebben veel gespeeld met de nieuwe trein-hoek die we nu in de klas hebben. Je kan met de sporen grote constructies maken én zelfs een brug bouwen. Eén keer klikken op het rode knopje van de locomotief en de trein is weg. Veel speelplezier gegarandeerd!
We zijn ook begonnen met het knutselen van onze eigen locomotief en wagon. Iedere kleuter kreeg 2 botervlootjes. Deze mochten ze beschilderen zoals zij dit wilden. Als alles droog is gaan we hier kurken op kleven en versieren, tot we een échte trein bekomen!
Al de eerste dag vlogen de kinderen er in. Bijna iedereen was al klaar met schilderen en wou nog verder doen!

In onze klas kan je heel veel dingen terug vinden die met de trein te maken hebben. Zoals ons eigen loket. Hier kan je een treinkaartje kopen, betalen met geld, een gaatje laten knippen in je kaartje,  kijken naar de treinuren, wachten op de trein en dan mee gaan met de trein via de sporen die op de grond zijn. Er stond altijd een hele lange rij bij het loket! De kinderen zijn er gek op!
Ook zijn we op stap geweest, naar het Stoomcentrum in Maldegem. Daar staan allemaal oude treinen, locomotieven en wagons. Sommige zijn zelf 200 jaar oud! Beide 2de kleuterklassen gingen mee! Het was een reuze groot en leuk avontuur!

 
 
We mochten zelf ook allemaal mee rijden in een treintje. Geen stoomtrein, maar een trein die op diesel rijdt, zoals de auto's. Iedereen keek om zich heen en zag veel mooie dingen. Bijna op het einde van onze treinspoor lag er geen spoor meer... De machinist maakte zich los van onze wagon, ging verder en via de wissels kwam hij aan de achterkant van onze trein. Hier maakte hij zich terug aan vast. Zo konden we terug keren naar het museum! Alle kinderen hadden dolle pret!
Dankjewel dat we hier van mochten genieten! :D

In de klas gingen de dagen erna onze treinavonturen verder. Tijdens het turnen werden we echte treinen. We moesten over bruggen gaan, onder tunnels kruipen, kolen gooien, stappen op de sporen. De kinderen leren ook hun eigen trein en treinspoor te knippen en plakken.
Nog enkele leuke sfeerbeelden van de eerste stageweek hieronder! :) Vraag maar aan de kinderen wat er hier allemaal gebeurde! Ze zullen met plezier alles vertellen.
 
 

0 reacties:

Een reactie plaatsen

© juf Laura Jonckheere 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis