vrijdag 23 mei 2014

Persbericht: Laatstejaarsstudenten swipen in de kleuterklas


Laatstejaarsstudenten swipen in de kleuterklas
 
19 mei 2014
Laatstejaarsstudenten Kleuteronderwijs aan de hogeschool VIVES in Tielt, Laura Jonckheere (20 jaar, uit Aalter) en Eline Serruys (21 jaar, uit Zulte), zijn bezig aan de laatste loodjes van hun opleiding.

Bachelorproef 'Muzisch met media: kleuters en de iPad'
In hun laatste semester kozen ze voor een uitdagend onderwerp om hun bachelorproef uit te werken. Een thema dat erg actueel is maar soms discussie met zich meebrengt zoals het gebruik van de iPad in de kleuterklas. Ze gingen op zoek naar muzische app's voor de iPad, waardoor de kleuters op verschillende muzische domeinen (beeld, bewegingsexpressie, drama, media, muziek en woord) verder kunnen ontwikkelen.

Met een literatuuronderzoek gingen ze van start. Als verwerking hiervan maakten ze hun eigen scriptie waarin het gebruik van media door jonge kinderen (nl. kleuters) duidelijk gemaakt wordt. Om de 'theorie' te testen op mensen, openden de studentes een online enquête die door meer dan 200 Vlaamse ouders, leerkrachten, directie en werknemers ingevuld werd. Uit deze enquête bleek dat de meningen nog steeds erg verdeeld zijn. Men vindt het vooral noodzakelijk dat er afspraken gemaakt worden met de kinderen.

Testfase
Na grondig alles in theorie uit te zoeken, was het voor beide juffen in spé tijd om dit te testen in de praktijk. Ze trokken met hun iPads naar de 2de/3de kleuterklas in O.L.V. van Vreugde in Hulste waar ze samen met de kleuters alle facetten van de iPad ontdekten.

Tips en tricks
Benieuwd naar de studentes hun verhalen, praktijkvoorbeelden, tips en tricks, …? Dan nodigen zij u van harte uit op de presentatie van hun bachelorproef. Deze gaat door op donderdag 12 juni 2014, aanvang om 19u30. In de basisschool O.L.V. van Vreugde (Vlietestraat 127, 8531 Hulste).

0 reacties:

Een reactie plaatsen

© juf Laura Jonckheere 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis