zaterdag 21 juni 2014

Zeeklas

Om mijn derde jaar durende opleiding af te sluiten ben ik met een medestudente drie dagen mee geweest op zeeklas. We trokken samen met 55 leerlingen van het vijfde leerjaar naar De Panne.
We hebben heel wat strandspelletjes gespeeld, uitdagingen met elkaar aangegaan in Fata Strandana, speelden in speeltuin, deden de oefeningen van de Fit-O-Meter van Bloso in het bos en ga zo maar door.

We zijn ook op bezoek geweest in de Nachtegaal. Een centrum die zich specifiek bezig houden met alles wat leeft en met de zee en kust te maken heeft. De kinderen gingen op zoek in het centrum naar verschillende antwoorden over vogels, het strand, kriebelbeestjes, zeewezens ...
Daarnaast kregen we ook echte zeedieren te zien en voelen. Zo heb ikzelf een grote krab op mijn handen gehad. Het kriebelde wel een beetje. Het was wonderbaarlijk om te zien hoe dieren reageren op licht, aanraking en mensen rondom zich. Ik heb zelf veel bijgeleerd!
Om onze driedaagse zeeklas af te sluiten, zijn we met een treintje naar een ├ęchte, ouderwetse garnaalvisser gereden. Dit is de allerlaatste garnaalvisser te paard, die bestaat! Het was een spektakel om te zien hoe hij met zijn paard de zee in trok en een hele hoop garnalen mee had in zijn net.
Daarna kregen de leerlingen de kans om de garnalen te koken en te leren pellen. Proeven stond er ook op het programma en de garnalen vielen in de smaak.
En wat natuurlijk niet mocht ontbreken, was de WK gekte. Want ook wij supporterden voor de Belgen, op onze manier! We konden niet naar de match kijken, maar het lawaai en geroep en aanmoedigen was luid te horen in onze slaapgang! Hieronder onze groepsfoto! ;)

0 reacties:

Een reactie plaatsen

© juf Laura Jonckheere 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis