vrijdag 20 november 2015

Basiscursus Grime

Ik keek als kind altijd op naar volwassenen die me zo mooi konden schminken. Ze toverden me om tot een leeuw, een echte prinses of zelfs een clown. Ik vond het dan ook heel leuk om geschminked te worden en vroeg mezelf af, waarom leer ik het zelf niet? Toen kwam ik terecht bij Workshops Kindergrime en was onmiddellijk verkocht! Ik schreef me in en keek vol spanning uit naar de lessen.
Hieronder een samenvatting van de lessen! Indien je meer wil weten kan je de lesgeefsters altijd contacteren.
 
Les 1
Met trippelende voetjes ging ik naar de les. Ik kreeg onmiddellijk het basispakket dat ik besteld had en was al in de zevende hemel. Hier ga ik leren hoe ik kunst kan schilderen/schminken op het gezicht van een kind. 
De uitleg die gegeven werd was heel duidelijk en goed voor een beginneling zoals ik. We kregen uitleg over de verschillende penselen, sponsen, merken van grime schmink, welke glitters er bestaan, stencils en andere belangrijke basismaterialen. Hierna kregen we de kans om verschillende strepen, druppels, vlekken en sterren in te oefenen. Amai, er zit veel meer techniek achter dan ik dacht! Er is een wereld van verschil tussen een saaie, rechte streep en de nieuwe aangeleerde technieken.
Daarna mochten we voor de eerste keer op elkaar oefenen. Ik was aan het zwoegen en had veel tijd nodig om de Spiderman goed op het gezicht te krijgen. Mijn tempo zal duidelijk nog wat moeten verhogen, maar voor de eerste keer was ik wel vrij tevreden.
 
Les 2
Nieuwe les, nieuwe technieken en uitdagingen. Ik had tussen de twee lessen door geoefend en dit zorgde ervoor dat ik vlotter mee was met de nieuwere technieken. Als eerste leerden we om met een spons twee kleuren mooi te laten overlopen in elkaar. Dit geeft een veel professioneler effect en is belangrijk voor veel grime ontwerpen, zoals onder andere de tijger. Met deze techniek was ik snel weg. Als volgende leerden we hoe we prachtige bloemen kunnen schminken met behulp van één penseel. Gewone bloemen zijn leuk, maar tweekleurige bloemen zijn toch nog leuker! Vind je niet? Ik vind deze techniek echt er praaaachtig uitzien!
Om alle technieken die we tot nu toe geleerd hebben te combineren, leerden we vandaag de bloemenprinses én de tijger. De bloemenprinses is een ontwerp met veel mogelijkheden (bloemen, sterren, takjes, krullen, vlinders erbij ...). Op die manier kunnen de kinderen ook hun inbreng doen. Dit ontwerp vond ik heel doenbaar voor het niveau waar ik zit (beginner). De tijger leek me een moeilijkere opdracht omwille van de verschillende kleuren als onderlaag en de plaatsing van de strepen. Mijn strepen mochten iets langer over de kaak geschminkt zijn, maar de basis was heel goed. Oefening baart kunst zeggen ze! Het afkrijgen van die tijger op mijn gezicht was een ander verhaal. Zwarte Piet was al vroeg in het land als ik mijn gezicht bekeek.
 
Les 3
Vandaag gingen we aan de slag met het werken met stencils. Dit zijn plastieken kaartjes met een patroon op. Door de stencil tegen het gezicht te houden van een kind en hierover te doppen met je sponsje, krijg je een leuk motiefje. Heel makkelijk en leuk voor verschillende ontwerpen.
Wij hebben deze stencils gebruikt om een monster te grimeren op elkaar. De techniek zelf is niet heel moeilijk eens je het door hebt. Gelukkig kregen wij goede tips en tricks mee. Ik merkte ook dat ons tempo al hoger ligt en onze creaties steeds beter en beter worden! Zoals onze leerkrachten al voorspeld hadden, werkt het erg verslavend. Het is zoooooo leuk om te doen. Na ons gezicht weer af te wassen was het tijd voor onze volgende creatie. Iedereen mocht kiezen wat we deden: een piraat, een diertje waarbij je de vorm van het gezicht volgt, spiderman nog eens... Het was leuk om te zien hoe we allemaal deze 'theorie' en tips meekrijgen én dat toch iedereen zijn eigenheid heeft in het grimeren. Elk resultaat was uniek! Wij zijn best trots op onze creaties.
  
Les 4
In de voorlaatste les kregen we de kans om onze eigen splitcakes te maken. Dit zijn schminkpotjes die 4 à 5 verschillende kleuren bevatten, zoals de kleuren van de regenboog. Ik had ervoor gekozen om de kleuren lichtblauw, roze, goud en paars te bewerken tot een nieuwe splitcake. Deze soort schminkpotjes zijn handig en leuk om vlinders, prinsessen, regenbogen ... te creëren. Zo heb ik met voorstaande kleuren ook een kleine creatie gemaakt, een monstertje. Het was weer een hele leuk les. Ik heb echt de schmink kriebels al te pakken en oefen dan ook op de kleutertjes in mijn klas.
 
Les 5
Komt op 3/12

2 reacties:

© juf Laura Jonckheere 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis